Logo
Kunstgroep


De kunstgroep is een opleidingsgroep waarin je aan de hand van het bespreken en onderlinge discussie je (amateur)kunstenaarschap tot bloei brengt. Naast het bespreken van de werkzaamheden leggen we ook een belangrijke theoretische basis op grond waarvan de deelnemer kritisch naar zijn/haar eigen werk kan kijken en zijn/haar ontwikkelingen onder de loep kan nemen.
De theorie zal verschillende onderdelen omvatten zoals kunstbeschouwing, -filosofie en -geschiedenis.

Deze kunstgroep is uniek omdat er gefocust wordt op de ontwikkeling van jouw persoonlijke interesses en je leert hoe je dit zo goed mogelijk in je werk naar voren kunt laten komen. De techniek staat niet op de voorgrond maar juist de boodschap die je over wil dragen aan je publiek. Wanneer dit nog niet helder is zullen we samen toewerken naar het uitkristalliseren van je persoonlijke onderwerp.

Door onder elkaar te discussiëren leer je jezelf een nieuwe houding aan om naar je werk te kijken. Waarom doe je iets? Wat wil je met je werk zeggen? Komt dit ook naar voren? Et cetera.
Kunst is een manier om wat jou bezighoudt naar buiten te brengen. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je het ook tentoonstelt.